Friday, 9 November 2012

AKU SEORANG MAHASIWI?

Hye,Assalamualaikum ;D
Yes aku baru sixteen,so wadefaq dengan jadi mahasiswinye kan?So ,heres the thing.Uniten Muadzam Shah ade buwad program aku seorang mahasiswi,khas untuk student form4.Nak bagi kite pengalaman lha merase macam mane hidup kat universiti kan.So,aku pun join lha,lagipun dapat lari dari join camping kat skolah,mujur lha.So,bertarikhkan 2/11 baru-2 nih kami heading ke uniten yang sekangkang kera tuh.
*****
Okay pihak uniten janji nak jemput kami kat skolah dalam pukul 8 gitu,but sampai dalam pukul 9.Berjanggut wehh menunggu.Biaselha janji melayu right?Then as soon as bas sampai,akak-2 uniten pun turun dri bas,Whoooaaaaa,memang chunggg semuanya.Cannot wait nak masuk universiti,nak sngat jadi macam dieorang,plus aku dah naek bosan gilo babeng pakai baju skolah.Naseb baek lha tinggal setahun jeh lagi nak pakai baju tuh = = ''.So naek bas,ade skolah bantura,then,pergi jemput mj pulak.Baru gerak ke uniten.Sampai ke sana,kami heading ke dewan kuliah die.Ade majlis pembukaan siket.Potong kek bagai-2.Also some refreshment baru yang kami akan slalu buwad untill the end of the programme on 4/11.
*****
After that,*tetibe rase macam buwad essay bi --''.* Kami dibahagikan ke apartment masing-2 then change!

 my room ;)



Qilah wif kyla :D

           Then,time nih kami dibahagikan into few groups.Campor dengan semua skolah ;)


And strat again our refreshment,Macam-2 gaya dah duduk situ.Penat jugak lha.Lagi terok dari duduk hostel,more like camping lha.


Sebenarnye,kat sini.Takde lha kami hidup macam betol-2 student uniten,but lebih kepade challenge sewaktu kat universiti.Such as, tidur yang tak cukup.Macam mane nak cari true friends dan menghargai persahabatan.Whats more important,jangan hancurkan harapan ibubapa kite.
Sumpah sangat penat duduk kat sane.Malam first,kami ade activity burung hantu.Okay sangat menakutkan,Memang ade hantu bagai-2.Yang ngarotnye,aku boleh pulak terketarketar plus nanges disebabkan takot yang amat sangat.Habis activity dalam pukul 1:30 pagi.Jalan tekedek-kedek lagi,nak dekat pukul 2:00 pagi jugaklha sampai bilek.Dahtuh kene pulak bangun pukul 4:00 pagi,sebab 4:30 semua dah kene kumpul kat balai islam.But,guess what?Kiteorang budak smkap lambat gile bangon.Penat sangat kott.Kami bangon pukul 6:00 pagi.Gilo ah,brape jam dah lambat.Memang gelepor ah bangon.But yang pedih nye.Kami dimarah dan kene mintak maaf kat semua orang.Disebabkan kami,semua activity delay.So teruskan lha mane yang sempat jeh.


Graf kehidupan ;)
The next day,ape yang best adalah kami menggila.Orang laen duk sibok bersenamrobik.kami duk kpop kat belakang,Siap oppa gangnam style lagi.Haha.Tetibe teringat dekat kak alyaa,die menari lagu oppa gangnam.Sangat awesome tawu takk?Kecil-2 cili padi lhaa.Hot gile die menari.Haha.




 fara wif kyla ;)

kak anis yang gojes ;)

my group ;D




kak yan ;)


ADHWA>the best dancing partner ever xD

me and kakyan

 lunch,sebelom balek ;)

 nina and afrina *hahaha

Capital z >_<
without babling any longer ------
So,kembali ke bas nih semula.*headache*
Bye uniten and hey smkap *ppffffftttt :/*
Nice experience by the way.Make me realize to  try even harder for my SPM *ticket to university*
Watlek.Kbye :)







No comments:

Post a Comment