Friday, 5 October 2012

Gadis Perantauan? *Cerita duka*

Hye.Assalamualaikum.
Uhuk.uhuk.*buang-2 habuk*.Okay.setelah berabad aku simpan story nih dan dah tepu otak aku memikirkan cerite yang menarik,so!Malam ni lha aku cerite kan walau tak best sekalipun tadah je lha tlinge tu.Bukak luas-2.Hihi. :)
*****
Okay journey started at 22/9 equal 6:30 pagi.Dimane aku baru sahaja melepasi 8 months anniversary.Ye, once again yang ke-8 dan alone :'D.So,pada 8 bulan satu hari tersebut aku join lawatan kelab PRS ke KL.Nampak tak yang aku nih berkepimpinan?diulang,'PRS' hihi.Alang-2 pergi sane confirm-2 lha aku kasi tawu My crying shoulder.Hihi.Okay die pun eksaited nak follow lawatan tuh jugak.Omaiprada.Die nak follow?sumpah eksaited ,dah lebih 6 bulan kami tak jumpe.Huhu.Sumpah mood ceria.Then,waktu naik bas purple yang awesome tuh,tipu k tipu.Jari masing-2 laju jeh texting boyfie masing-2.Untunglha kan.Untungla.Even semalaman aku tak tidor harituh takde lha ngantok sangat,kami sambong journey kami and heading ke petrosains.Butt!! ade cerite sedih waktu on the way.
Him:Awakk,saia tak jadi ikot lha pergi KL.Hem
Me:Ouh,yeke?Takpe lha nak buwad camne kan?Laen kali lha.
Him:Tapi saia nak jumpe awakk.
Me:Dah tuh nak buwad camne.zzZZZ
Okay yang bodoh nye waktu nak sampai suria KLCC aku tertido for a few minute.Dan masok situ dengan muke bangon tidor plus koya gile kott muke.Then,turun bas,masok suria heading ke lif,tibe-2 -----
"Tina,Ahnaf!!"
And aku nampak die teros pusing belakang,shaking,jantong nak melompat keluar.Saket perot.Rase nak pergi toilet.But,tak boleh.Aku tak boleh nak bergerak pun.Then aku intai die siket-2.Ohmaienglish!Sumpah siott.Sangat-2 handsome.Dan sejujurnya,aku melting."awak,ILYSM.lol"gedik k gedik --''.But,tawu tak ape yang duke kat sini?Setelah 6 bulan tak jumpe,kami dapat bercakap slame 2 minit jeh.Seriously my heart drop :'(.Cube bayangkan 2 minit jeh.Time tuh aku tak sempat nak snap satu pic pun dengan die.Aku sebak gile.
Him:Awak,saia nak BALIK dah.Saia memang nak tunggu awak,tapi kawan saia dah kene balek.
Me:Takpe-2 :'D *tuh je yang aku mampu keluarkan*
***** 
Dalam petrosains aku crying and moody memanjang.Until then sampai kat Times Square.So ----
We change from baju batik into Muslimah wears.Auww!And ready for solat.Then,continue makan.Lapa gile!

Nampak tak muke-2 lapa nih?Hihi.

Nak tawu takk,kami makan dekat kenny roager roaster.Bile tengok menu,ouchh!Semuanya lebih bajet kami.Disebabkan akal panjang Cik Myra Norizan,die telah suggest makan set kanak-2 punye lunch.Pandaikan?So,kami 5 orang yang sampai awal kat kenny sempat psycho waiter berkenaan untuk bagi kami makan set makanan budak bawah umur 12 tahun  kott.Yeahh,agak memalukan tapi,kind of suwitt memory :)) Dan 3 orang yang laen tak sempat nak turut serta psycho,so terpaksa makan set laen.

Comelkan set makanan nih?Hew,

Haha,terbaekk lha makanan die.Dan aku cepat-2 makan sebab takot tak cukop mase nak shopping.
Mane taknye baju-2 murah kat sane,Sempat aku beli satu dress dan 3 baju.emang best lha.

Okay,memang gile kaw-2 cari baju time nih.Aku wiff Myra cakap,"Mun mane lagi kedai yang best-2.Mate kaw power siket."Huhu :D
*****
After Times square kiteorang heading ke Nilai pulak.Okay.Dah bosan kott,sampai takde ape pun yang aku beli kat sane.Just solat maghrib and makan malam.Memang best lha.Tapi ade seorang jeh hamba Allah yang slek dalam lawatan tuh.Si kecik --''.Kami pun gerak ke Nilai (Y)
Snapping on the way to nilai.Huhu~

sebaik aje sampai di nilai:
Nampak tak muke die eksaited sampai nilai,Haha :D


T3 + 1 di NILAI <3

wiff Munie :))

Okay,after that times up!Pulang ke SMKAP terchentaa,puii?--''
Kembali ke bas purple -----

Sampai SMKAP tepat-2 pukul 12 midnight.Seronok gile babeng yang pasti.T3,nanti hangout sesame lagi.Biar complete.
Amad,when the times come.kite hangout same-2 ea.Pastikan lebih dari 2 minit aww :))
Kbye.

No comments:

Post a Comment