Sunday, 30 December 2012

Tiktoktiktok :/

Hye there,Assalamualaikum :)
      *Knokknokknok,ade orang tak?Ade ke takde?Takde yang sudi bace?Takpe.So,tadi stalk blog sikacangg.Bukan nak tiru,tapi dia beri aku inspirasi nak buwad entri baru setelah sekian lamanya.Thanks babeh.Selamat pulang ke shah esok,watlek jeh okay?Kalaw ade jodoh tak kemana :).*Chin up.Breathe in,breathe out strong!Start XD Okay.Sebak jugak aku nak tulis entri kali nih.Tapi Pinat lagi sebak lha,baru jeh alami kan?Saba okay.So,aku akan mulakan senior year aku tak sampai 60 jam lagi.And now,i can feel the pressure :/.Tahun nih,takde ape ape yang menarik.Takde Amad,si polan.Cikemik cikemuk.Apakahh?Takpe,aku lebih prefer this way :) Takde ape yang perlu dihiraukan.Tapi SPM yang perlu dirisaukan -.-.Okay cuak :P.So,lebih kurang setahun Amad takde,jadi aku boleh terima perlahan lahan.Takde pilihan kan.Seventeen years old gonna be tempat die memang kat sekolah kan?Jadi redha,sabar.Semua orang perlu alami.Cepat atau lambat jeh.

Aku masih ingat lagi.20/1/2012 die pindah,banjir kelas 4ik time tuh.Haha.Hujan lebat pulak.Disaster!Tapi,takpe.Jarak jaoh bukan satu penghalang.Tak susahkan budak?Percaya itu penting :).So,aku kat sekolah nanti tak perlu malu-2 ade crush satu kelas.Takde orang nak matching ngan aku.Dah biase.tak duli ah.Janji kawan-2 aku ade,cukuplha tinggalkan smkap.Jom kita struggle same-2.Buang jauh-2 malas tuh.Na buwad yang habis baik untuk spm kali nih.Taknak pisang berbuah dua kali dah.Cukup lha sekali kan :'(.Yang penting usaha,berjaya ke takk.Semua di tangan yang Maha Esa kan,janji kita tahu setakat mane usaha kita.Apa yang kita peroleh itu dah pasti bersesuaian dengan usaha kita.Haihh,chill dulu.Spm tunggu aku,jangan bukak buku baru dulu.Kejap-2 :).

Rase macam baru lagi kat smkap.Tapi akhirnyee aku dah hampir ke senior year.Very close :O.Ade sesiapa cuak?Nervous?*angkat tangan*.Dalam mase setahun ape-2 boleh jadi,someone budak smap kajang tolong kasi number?Mohon jadi spy?Tengok tengok kan Amad.Pesan kat die slalu,"jangan ensem ensem sangat,nanti ade orang ngorat :(" Hihi.Mohon paku,stapler,glue gun ayat tuh kat otak dan hati XD.

So,harituh Amad turun Kuantan.Sedih bohh.Tak dapat turun same,mak tak kasi.Muke redha jeh.Masok dalam bilik nanges jap.Siket jeh,siket ea.Siket :P.Tapi Amad faham jeh aku tak dapat ikot,takde lha memaksa atau buwad buwad sedih.Die kate takpe,jangan nyusahkan diri.So sweet budak,care sangat kan :').And die belikan aku jaket yang aku nak sangat sangat sangat sangat sangat.Haihh,orang tak suruh belipun lha.Sibok nak belikan.Terima kasih ye^^.Hadiah anniversary lha tuh ea?Yupp,kami punya anniversary few more weeks :* Yeay!Can't wait!XD

So,Amad always menghitung hari nak balik skolah :( Ouh,tidakkk!

Amad:Lagi dua hari nak skype :')
Me:Taknak cakap,nanti nanges :'(

Hew,sabar ye budak.Siket jeh lagi.Spm then you'll free.I'm free.Siket jeh lagi.Tahan benci tuh dulu.Okay?Kat sekolah,jangan nakal-2,jangan ensem ensem.Jangan buwad ape ape.Apekahh?Ouh,buwad tak tawu jeh ea?Rindu kat awak lha budak.Tapi kene sabar,sebab kite jauh.Sayanggg awak :*.Haha malu :3

 Okay,mohon abaikan muke aku yang hitam tuh.Baru lepas main bola baling,okay?Haha.Dan ini gambar terakhir both of us.31/3/2012.Lamekan?Tak semua faham ape yang kami rase :'(

Salam sayanggg XD

Sunday, 9 December 2012

21.1.2012

So,hye there.Assalamualaikum.
Tiup habuk,tiup habuk,tiup habuk.Fuhhhh,dah lame tak update.So,harinih,aku nak cakap pasal sorang budak nih.Budak mane?Listen....S/he.My best partner^^.Aku sayanggg die,jangan amik die dari aku.Takpuas hati?Jom gadoh,lolololol :P.Kenape aku tetibe nak update pasal die?Sebab tadi aku tengok blog Danial Syafiq,jelez ahh,nak jugak^^.takde orang nak update pasal kitekan :/.takpe lha,kite update kan ea? :))

So,terang-2 lha HE kan ;)

He of course a bestfriend of mine,great listener,sweet partner.And whatever -.-.
Die sememangnyeeee manis,seperti gula.Gula hati.*jiwang?abaikann,abaikann,abaikann.Dah nak masuk sebelas bulan dah relay kami dan bulan depan dah pun setahun,Ya Allah,syukur Alhamdulillah.First time awww :*.Tak pernah kite macam nih.Hikhik :3.When i'm with him,saia bahagia.Tuh yang paling penting.Budak nih,sangat faham saia.Bile saia kata okay,walaupun saia mara,die boleh tawu.Gosh,die sangat memahami.Semua orang tak sempurna kan?Memang pun,budak nih memang tak sempurna pun.Haha.Tapi,bile die dengan saia,jadi sempurna.Syukur sangat-2.Perfect two,baby,me and you.Haha,malluuu-3 ><.Ape yang selalu buwad saia melting sangat dengan die nih,sangat pandai pujuk saia.Memang hebat lha die pujuk,series.Saia tak boleh nak merajok lame-2 dengan die.Baru-2 nih,saia ade terase dengan die.Iyeee lha,die tuh asyik puji perempuan lain :'/.Mau tak makan hati :(.Ape lagi,tengahelok-2 tengok tb,oswitch off teros tb then masok bilik,kononnye nak tidur lha.Tapi tak boleh pun.Lepastuh geram!,phone silent kan,konon lha taknak mesej die.Tak sampai 5 minit generalkan balik.Hihi.Nampak tak?Tak boleh lha merajok lame-2.Bile merajok jeh:

Me: :P *ngajok*
Budak:Sayangggg :*

Hahahaha,awak,sorry ea bukak cerita?Time tuh,dari merajok *muncung mulut* teros sengih sorang-2 *tutup muka* Hahaha,gedik ork?Memang pun ;D.Lagipun,kami nih kurang bernasib baik sikit.kami dua-2 duduk jauh.Die kat kajang,saia kat temerloh.Long distance lha kiranyaaaa.Kami berhubung pun melalui phone dan skype jeh.tuh yang mampu setakat nih.Nak berjumpa?Setakat nih keadaan tak mengizinkan lagi,perancangan itu ade,tapi Allah yag menentukan segalanya.kami hanya mampu merancang :)) Selama 16 tahun aku hidup kan,tak pernah aku terbayang lha dapat orang sebaik budak nih,nakal sikit-2 itu biasa.Hahahaha.Perkara yang paling bodoh aku akan buwad adalah melepaskan prince charming nih.Tapi kalaw bukan jodoh kami bersama,ape boleh buwad kan.Jodoh,ajal,pertemuan,perpisahan semuanya terletak di tangan yang maha Esa kan.Kami hanya berusaha,berdoa dan tawakkal jeh.Mudah-mudahan die jodoh terbaik aku :')

Alolo comel jeh kan buwad muke camtuh.*cubit pipi*

Budak,sorry ea sebab update pasal awak,mesti malukan?Hikhik :3 takpe lha pinjam awak kejap ea?buwad update.Eh,mane ade pinjam lhaaaa,memang saia punya pun kan ^^.Budak,even kita punya relay setahun jagung but we can make it until seratus tahun jagung,apekahh?^^.Even saia banyak sangat kekurangan terima kasih sebab setia.Wajib ingat saia ngan awak nih ikhlas aww^^.Harus sentiasa ada dengan saia.Dan sunat...... ape ape ape jelahh,Hihi.I realise that i'm full of lackness,but you keep filling every and each empty side of me :3.Ouchhh,jiwang lagi.Muehehehe ><.Dan untuk yang kesekian kali nya saia mohon maaf andai ade buwad awak terase selama kite kenal ea :).
Ingat tak budak?Awak pernah cakap,kalaw awak tak berjaya SPM *yang bakal kita hadapi 2013* mesti saia tinggal awak :'/.Jangan cakap macam tuh,kita usaha same-2 ea.Awak,sentiasa dalam doa saia :').jangan cakap macam tuh lagi dah ea.you're the best lha comelll^^.Dan wajib,harus,sunat, ingat yang saia sayang sayang sayang sayang sayang awak gileeee taw tak :*.Woiii-3 gilo ah :'O.Hoho.Haram lupa yang tuh.^^v.
  Forever,with you with you with you with you with you^^

                                                                                                               Salam sayanggg ;)

Monday, 26 November 2012

Will you?

Seramkan tajok die?Ahhaahaha :D LOLOLOL
Jemput tengok :D

Hye,assalamualaikum :D
So,video atas tuh,sajje mukaddimah update kali nih :).Its been awhile since my last update.Bosan nih,tetibe teringat kat blog nih.So,nak buwad luahan kat sini lha.Macam biase ;).So malam baru-2 nih aku terjumpa satu buku merah nih.Hehe.Waktu duk membelek-belek buku tuh,theres a story about my life that refresh back in my brains.Aku tahu kite memang sangat familliar dengan cerita-2 macam nih kan :).Some people hate it,some people love it.Well,people right?There nothing we can do.Tapi,mesti bosan kann?Tak habis dengan cinta,love.Jadah?Wehh,taknak bace sudah.Follower still 10 lagipun.Takde hal lha.Some yang baru bermula menceburi bidang sebegini memang suck first-2.Macam aku.*oiii-3.Bahase tuh.Facepalm*Memang tak reti langsong ah,nak kabokan :O.Tapi at least ade pengalaman,betrayed by ----- and betraying ------.Its such a great experience.Some hurts,some are sweet and some make me,nyesal tak sudah!Tapi times fly.The world is round,impossible to stop -,-.

Macam aku,aku pernah tipu perasaan aku.Buwekkk!*nak muntah :O* Haha,sebab jealous kan.Its such a mistake lha,memang nyesal tak sudah lha :'/.So,malas nak citer panjang,tak best pun kan.Yang penting,jangan cari!just wait for the right person ;).S/he will aprroached you,little by little :).Tetibe teringat lagu nih,
One step at a time,
theres no need to rush,
its like learning to fly,
or falling in love.

Konfius,lagu ke poem?Haha.Jarangkan kite tengok orang yang kple dari skolah bertahan sampai kawen kan?10 out of million.Hard to find.Memang respect lha kalaw boleh tahan lame camtuh kan.Teringin nak jadi camtuh.Haha,nothing impossible right.Anything can happen.*seram sejuk*  
 
Well,video nih,paling sweet lha.Minat,teros jumpe parent perempuan tuh.Takyah kaple segala bagai.Ahhahaha,kenape aku gelak?*makan dalam ayat aku*
So,heart is precious,do take care of it ;)
 

Friday, 9 November 2012

AKU SEORANG MAHASIWI?

Hye,Assalamualaikum ;D
Yes aku baru sixteen,so wadefaq dengan jadi mahasiswinye kan?So ,heres the thing.Uniten Muadzam Shah ade buwad program aku seorang mahasiswi,khas untuk student form4.Nak bagi kite pengalaman lha merase macam mane hidup kat universiti kan.So,aku pun join lha,lagipun dapat lari dari join camping kat skolah,mujur lha.So,bertarikhkan 2/11 baru-2 nih kami heading ke uniten yang sekangkang kera tuh.
*****
Okay pihak uniten janji nak jemput kami kat skolah dalam pukul 8 gitu,but sampai dalam pukul 9.Berjanggut wehh menunggu.Biaselha janji melayu right?Then as soon as bas sampai,akak-2 uniten pun turun dri bas,Whoooaaaaa,memang chunggg semuanya.Cannot wait nak masuk universiti,nak sngat jadi macam dieorang,plus aku dah naek bosan gilo babeng pakai baju skolah.Naseb baek lha tinggal setahun jeh lagi nak pakai baju tuh = = ''.So naek bas,ade skolah bantura,then,pergi jemput mj pulak.Baru gerak ke uniten.Sampai ke sana,kami heading ke dewan kuliah die.Ade majlis pembukaan siket.Potong kek bagai-2.Also some refreshment baru yang kami akan slalu buwad untill the end of the programme on 4/11.
*****
After that,*tetibe rase macam buwad essay bi --''.* Kami dibahagikan ke apartment masing-2 then change!

 my room ;)



Qilah wif kyla :D

           Then,time nih kami dibahagikan into few groups.Campor dengan semua skolah ;)


And strat again our refreshment,Macam-2 gaya dah duduk situ.Penat jugak lha.Lagi terok dari duduk hostel,more like camping lha.


Sebenarnye,kat sini.Takde lha kami hidup macam betol-2 student uniten,but lebih kepade challenge sewaktu kat universiti.Such as, tidur yang tak cukup.Macam mane nak cari true friends dan menghargai persahabatan.Whats more important,jangan hancurkan harapan ibubapa kite.
Sumpah sangat penat duduk kat sane.Malam first,kami ade activity burung hantu.Okay sangat menakutkan,Memang ade hantu bagai-2.Yang ngarotnye,aku boleh pulak terketarketar plus nanges disebabkan takot yang amat sangat.Habis activity dalam pukul 1:30 pagi.Jalan tekedek-kedek lagi,nak dekat pukul 2:00 pagi jugaklha sampai bilek.Dahtuh kene pulak bangun pukul 4:00 pagi,sebab 4:30 semua dah kene kumpul kat balai islam.But,guess what?Kiteorang budak smkap lambat gile bangon.Penat sangat kott.Kami bangon pukul 6:00 pagi.Gilo ah,brape jam dah lambat.Memang gelepor ah bangon.But yang pedih nye.Kami dimarah dan kene mintak maaf kat semua orang.Disebabkan kami,semua activity delay.So teruskan lha mane yang sempat jeh.


Graf kehidupan ;)
The next day,ape yang best adalah kami menggila.Orang laen duk sibok bersenamrobik.kami duk kpop kat belakang,Siap oppa gangnam style lagi.Haha.Tetibe teringat dekat kak alyaa,die menari lagu oppa gangnam.Sangat awesome tawu takk?Kecil-2 cili padi lhaa.Hot gile die menari.Haha.




 fara wif kyla ;)

kak anis yang gojes ;)

my group ;D




kak yan ;)


ADHWA>the best dancing partner ever xD

me and kakyan

 lunch,sebelom balek ;)

 nina and afrina *hahaha

Capital z >_<
without babling any longer ------
So,kembali ke bas nih semula.*headache*
Bye uniten and hey smkap *ppffffftttt :/*
Nice experience by the way.Make me realize to  try even harder for my SPM *ticket to university*
Watlek.Kbye :)







Saturday, 27 October 2012

Random ;)

Hye there, Assalamualaikum.
So,cuti nih tak ade ape-2 yang menarik.Semalam raye haji but aku just pakai t-shirt jeh.Haha,malu nak kasitawu.Orang sakan beraye,aku?No feeling at all -,-.So,ape yang aku nak cite today is-------- no point actually.LOL.How about if i like him.Eeeeiiuuu geli.But!Tipu kalaw kalaw kite sendiri tak pernah admire sesape pun kan?
 *****
Macam aku,kalaw aku admire someone wuuuuu~ sumpah mallu.kalaw satu sekolah,bertembung patah balik.Ciss tibe-2 syok sendiri kan.Harhar.Macam tuh jugak kalaw ade orang admire aku.Kalaw ade --''.Haha.
Biase nye lha,macam membe-2 aku sendiri.Care nak approach this mangse adelah get the phone number first .Then ------> "hye,blahhhhh-3".Haihhh,macam biase?Ecehhh,semua ade pengalaman right?Texting all the time.Tak sabar nak hujung minggu nak mesej die.Wuuu,nyampah :P.Haha,bagi aku,tuh semua lumrah hidup.The word love  bagi kite rase the bittersweet of life.Maybe someone teringin nak rase sekarang or sedang merase.But some even just don't care.Whatever je lha,semua orang ade hak masing-2 nak tentukan hidup macam mane kan."You with you're life,and i with my life" Haha,ayat remaja sekarang.Bile aku luah pasal nih.Aku teringat ex-classmate aku pernah cakap

Ilya : Aku taktawu nak suke sape,tapi bile aku kahwin nanti bile suami aku tanye,die yang ke berape?dengan bangge nye aku jawab "awak cinte pertame dan terakhir saia".
Me : Speechless k speechless.

Woww,aku pun teringin nak jadi camtuh.And aku hope die pun yang terakhir aku,even bukan yang first sekalipun.Bagi aku,yang single tuh.Tak perlu mencari.When the times come,you will find the perfect one.Macam aku.Hihi.
then,malam tadi.Aku ade tweet ngan sepupu aku.*boy*.Tetibe die ade tweet "crush,please stay single".Whooaaaaa,curios gile nak tawu.Aku suruh spill kat aku tak nak.Phuii.*ludah kat langit,kahak bertepek jatuh kat muke* Uwekkk.Die cakap . . .

Faiz : Kaw datang rumah aku,baru aku cite
Me : Macam berani nak face to face ngan aku -,-
Faiz : Kalaw kaw mule dulu aku okay jeh
Me : Kaw lha mule dulu.-,-

Haha,yang pastinye tak sabar nak tengok die ngan crush die.Mesti comel kan.Tipu k tipu.Die comel?Tak kot,crush die,maybe.Maybe after SPM kot.*besar takk?besar takk?Whoaaa.Next year man!!Gilo ahh,cuak seyh.tak sabar.Okay lari tajok dah.Far away.Watpeace.Kbye 

   Hye I'm candidate SPM 2013.Muehehe 
 
 

Wednesday, 24 October 2012

Kau,SEMPURNA bagi.TAK KURANG sesuatu...

Hye Assalamualaikum :))
Okay malam nih tetibe touching sikek.Aku pun tak faham dengan diri aku sendiri.Sian Amad jadi mangse aku.Hihi.Sorry awok :'D.Okay harinih 24/10 dah 9 bulan 3 hari KAMI.Alhamdulillah.Hope lame gile-2 lagi ea.Dan awak, awak,awak yang sudi bace nih,do pray for us :'D.
******
Tinaf-stands for tina + ahnaf. Haha.LOL kaw ade?I do appreciate him,and i do love him. 
And for me kite memang perfect two.As i found the right man :).Saia  tawu saia tak silap.
Awak,sorry sebab selalu buwad awak saket hati,jelir lidah  and segala bagai.Mohon tahu saya sayangg awak :').
warning-------->Don't ever leave me behind okay??
Kbye :D
  

Friday, 5 October 2012

Gadis Perantauan? *Cerita duka*

Hye.Assalamualaikum.
Uhuk.uhuk.*buang-2 habuk*.Okay.setelah berabad aku simpan story nih dan dah tepu otak aku memikirkan cerite yang menarik,so!Malam ni lha aku cerite kan walau tak best sekalipun tadah je lha tlinge tu.Bukak luas-2.Hihi. :)
*****
Okay journey started at 22/9 equal 6:30 pagi.Dimane aku baru sahaja melepasi 8 months anniversary.Ye, once again yang ke-8 dan alone :'D.So,pada 8 bulan satu hari tersebut aku join lawatan kelab PRS ke KL.Nampak tak yang aku nih berkepimpinan?diulang,'PRS' hihi.Alang-2 pergi sane confirm-2 lha aku kasi tawu My crying shoulder.Hihi.Okay die pun eksaited nak follow lawatan tuh jugak.Omaiprada.Die nak follow?sumpah eksaited ,dah lebih 6 bulan kami tak jumpe.Huhu.Sumpah mood ceria.Then,waktu naik bas purple yang awesome tuh,tipu k tipu.Jari masing-2 laju jeh texting boyfie masing-2.Untunglha kan.Untungla.Even semalaman aku tak tidor harituh takde lha ngantok sangat,kami sambong journey kami and heading ke petrosains.Butt!! ade cerite sedih waktu on the way.
Him:Awakk,saia tak jadi ikot lha pergi KL.Hem
Me:Ouh,yeke?Takpe lha nak buwad camne kan?Laen kali lha.
Him:Tapi saia nak jumpe awakk.
Me:Dah tuh nak buwad camne.zzZZZ
Okay yang bodoh nye waktu nak sampai suria KLCC aku tertido for a few minute.Dan masok situ dengan muke bangon tidor plus koya gile kott muke.Then,turun bas,masok suria heading ke lif,tibe-2 -----
"Tina,Ahnaf!!"
And aku nampak die teros pusing belakang,shaking,jantong nak melompat keluar.Saket perot.Rase nak pergi toilet.But,tak boleh.Aku tak boleh nak bergerak pun.Then aku intai die siket-2.Ohmaienglish!Sumpah siott.Sangat-2 handsome.Dan sejujurnya,aku melting."awak,ILYSM.lol"gedik k gedik --''.But,tawu tak ape yang duke kat sini?Setelah 6 bulan tak jumpe,kami dapat bercakap slame 2 minit jeh.Seriously my heart drop :'(.Cube bayangkan 2 minit jeh.Time tuh aku tak sempat nak snap satu pic pun dengan die.Aku sebak gile.
Him:Awak,saia nak BALIK dah.Saia memang nak tunggu awak,tapi kawan saia dah kene balek.
Me:Takpe-2 :'D *tuh je yang aku mampu keluarkan*
***** 
Dalam petrosains aku crying and moody memanjang.Until then sampai kat Times Square.So ----
We change from baju batik into Muslimah wears.Auww!And ready for solat.Then,continue makan.Lapa gile!

Nampak tak muke-2 lapa nih?Hihi.

Nak tawu takk,kami makan dekat kenny roager roaster.Bile tengok menu,ouchh!Semuanya lebih bajet kami.Disebabkan akal panjang Cik Myra Norizan,die telah suggest makan set kanak-2 punye lunch.Pandaikan?So,kami 5 orang yang sampai awal kat kenny sempat psycho waiter berkenaan untuk bagi kami makan set makanan budak bawah umur 12 tahun  kott.Yeahh,agak memalukan tapi,kind of suwitt memory :)) Dan 3 orang yang laen tak sempat nak turut serta psycho,so terpaksa makan set laen.

Comelkan set makanan nih?Hew,

Haha,terbaekk lha makanan die.Dan aku cepat-2 makan sebab takot tak cukop mase nak shopping.
Mane taknye baju-2 murah kat sane,Sempat aku beli satu dress dan 3 baju.emang best lha.

Okay,memang gile kaw-2 cari baju time nih.Aku wiff Myra cakap,"Mun mane lagi kedai yang best-2.Mate kaw power siket."Huhu :D
*****
After Times square kiteorang heading ke Nilai pulak.Okay.Dah bosan kott,sampai takde ape pun yang aku beli kat sane.Just solat maghrib and makan malam.Memang best lha.Tapi ade seorang jeh hamba Allah yang slek dalam lawatan tuh.Si kecik --''.Kami pun gerak ke Nilai (Y)
Snapping on the way to nilai.Huhu~

sebaik aje sampai di nilai:
Nampak tak muke die eksaited sampai nilai,Haha :D


T3 + 1 di NILAI <3

wiff Munie :))

Okay,after that times up!Pulang ke SMKAP terchentaa,puii?--''
Kembali ke bas purple -----

Sampai SMKAP tepat-2 pukul 12 midnight.Seronok gile babeng yang pasti.T3,nanti hangout sesame lagi.Biar complete.
Amad,when the times come.kite hangout same-2 ea.Pastikan lebih dari 2 minit aww :))
Kbye.